Zo plaats je houten
wandbekleding binnen

Hout is een natuurproduct. Iedere boom is anders en dat maakt houten wandbekleding net zo uniek. Natuurlijke variaties in kleur en sortingen dragen daartoe bij. Voor, tijdens en na de productie ondergaan onze wandpanelen een grondige inspectie. Ook als plaatser controleer je de panelen best nog even, voor je ze horizontaal, verticaal of diagonaal aan de wand monteert. Twijfel je aan bepaalde panelen? Verwerk ze dan niet en neem contact op met je leverancier.

Image

Bereid je werf
correct voor

Om een optimaal en duurzaam resultaat te garanderen, bereid je de ruimte, de wand en de panelen correct voor. Doorloop de stappen nauwkeurig. Daarnaast is uiteraard een vakkundige plaatsing cruciaal.

Houten wandbekleding plaatsen stap voor stap

1
Schik je Wall Esthetics-panelen eerst op de vloer. Zo zie je het patroon en bepaal je eventuele uitsnijdingen. Markeer je uitsnijdingen en zaag ze zorgvuldig uit met een figuurzaagje.
2
Begin onderaan de wand. Snij het eerste paneel met een afkortzaag in de breedte middendoor. Begin je rij met 1 van de halve panelen, lijn het uit op de linkerzijde en bevestig. Gebruik een waterpas of laser om de rij verder te verlijmen en volg de loodlijn om een willekeurig verband te creëren. Zo worden de naden onzichtbaar.
3
Verlijm de houten wandbekleding met een geschikte en kwalitatieve lijm, zoals Emfimastic High Power. Breng de lijmstreep altijd in horizontale richting aan. Bekleed je een houten wand? Gebruik dan een nagelpistool, in combinatie met een polymeer hechtmiddel. Bij wandpanelen boven ooghoogte schiet je de nagels onder een neerwaartse hoek, panelen onder ooghoogte bevestig je onder een opwaartse hoek. Nagels op ooghoogte schiet je in de hoeken van het paneel en tussen het lattenwerk.
4
Ben je aan het einde van je rij? Verzaag het laatste paneel van de rij op maat met een afkortzaag. Met de rest van het paneel start je de volgende rij.
5
Controleer na plaatsing van 5 rijen grondig of je lijnen nog recht lopen. Corrigeer waar nodig en hou het willekeurige verband van de houten wandbekleding aan.
6
Hou aan alle zijden van de muur rekening met een uitzetvoeg van 10 mm door afstandhouders te gebruiken. Die voegen vangen de invloed van temperatuurverschillen en luchtvochtigheid op het hout op

Bekijk onze
installatievideo