Wat is meerlagig
  parket?

Kiezen voor een parketvloer is een stukje natuur binnenbrengen in je huis. Hout is een levend materiaal. In vaktermen: een hygroscopisch materiaal. Dat betekent dat het zijn vorm aanpast bij wisselende temperaturen en schommelingen in luchtvochtigheid.

Onder invloed van het wisselende binnenklimaat van je woning ondergaat het hout een voortdurend proces van krimpen en zwellen. Traditionele massieve houten vloeren kunnen daardoor na verloop van tijd schotelen of vervormen. 

Meerlagig parket biedt de oplossing. Meerlaagse, half-massieve houten vloeren zijn zo ontworpen om de natuurlijke beweging van het hout zoveel mogelijk tegen te gaan.
 

Image

Meerlagig parket van Lalegno

Het meerlagig parket van Lalegno is samengesteld uit verschillende lagen hout.

  • Een toplaag, gemaakt van massieve eik, tropisch hout of bamboe van uitstekende kwaliteit.
  • Een stabiliserende onderbouw.

De verschillende lagen worden dwars op elkaar geplaatst en daarna onder hoge druk stevig met elkaar verlijmd. Zo worden alle spanningen opgevangen die kunnen ontstaan onder invloed van temperatuurverschillen of schommelingen van de luchtvochtigheid in je woning.

Het is door deze opbouw dat je meerlagige parketvloer zo stevig en stabiel is. Na correcte plaatsing in gezonde woningen beweegt een samengestelde vloer nauwelijks. De stabiliteit van deze productiemethode geeft je keuze uit langere en bredere formaten zonder in te boeten op de kwaliteit van de planken.

Kies jouw meerlagig parket vandaag nog.