Wat zijn de voordelen
van meerlagig parket?

Je bent gewonnen voor de warme uitstraling van een houten vloer, maar hoe kies je uit de ontelbare mogelijkheden binnen het gamma aan houten vloeren? Een ding is zeker, als je voor houten bevloering gaat, is meerlagenparket een goede optie. Wij geven je 10 goede redenen om te kiezen voor meerlaags parket.

1.  Meerlagig parket is stabiel

Onder invloed van een wisselend binnenklimaat en het voortdurende krimpen en zwellen van het hout gaan massieve vloeren na verloop van tijd vaak schotelen of vervormen. Meerlagig parket is speciaal ontworpen om die natuurlijke beweging van het hout, en dus ook de vervorming, zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is dit type parketvloer samengesteld uit 2 of meer lagen hout. 
De toplaag van edelhout wordt onder hoge druk kruiselings verlijmd op een gestabiliseerde onderlaag. Het gevolg daarvan is dat de spanningen die kunnen ontstaan bij verschillen in relatieve luchtvochtigheid opgevangen worden en de vloer dus wint aan stabiliteit. Na correcte plaatsing in gezonde woningen beweegt dit type vloer nauwelijks.
 

2.  Ideaal bij nieuwbouw of renovatie   

Een meerlaagse parketvloer is uiteraard geschikt voor toepassing in nieuwbouwwoningen, maar levert ook de beste resultaten op voor renovatieprojecten. Bij verbouwingen komt parket vaak bovenop een bestaande vloer en dan is het belangrijk dat de hoogteverschillen niet te groot worden. Meerlagenparket is daarom verkrijgbaar in verschillende vloerdiktes, om perfect af te stemmen op de totale vloerhoogte en/of de hoogte van de chape. 

3.  Uitermate geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Meerlagenparket is door zijn opbouw en samenstelling beter geschikt voor gebruik met vloerverwarming dan massief parket. Een parketvloer opgebouwd uit 2 of meer lagen is namelijk stabieler dan een product uit 1 laag (massief hout). Als je voor vloerverwarming kiest, doe je voor de plaatsing van de vloer het best een beroep op een parketprofessional. De vloer moet dan zeer nauwgezet geplaatst worden volgens welbepaalde specificaties en instructies.

4.  Meerlagig parket is gemakkelijk zelf te plaatsen     

Een vakman staat natuurlijk garant voor een zorgeloze plaatsing en een goede opvolging qua onderhoud van de vloer. Maar een goed geïnformeerd klusser kan zijn parketvloer ook zelf plaatsen. Hou er wel rekening mee dat je werkt met een levend materiaal. Lees zorgvuldig de plaatsingsinstructies voor je aan de slag gaat en volg ze nauwkeurig.

5.  Voor elke ruimte in huis        

Wil je een parket in de keuken of de badkamer? Dat is zeker mogelijk, als je je goed informeert en bewust met je parketvloer omspringt. Vraag vooraf raad aan een parketspecialist: hij gaat na of de ruimte en de ondergrond geschikt zijn. Hij zal je ook adviseren over welke beschermende onderhoudslaag je moet aanbrengen om de vloer te verzegelen. Waak er in vochtige ruimtes over dat de vloer niet te nat wordt en droog vochtige vlekken goed na. Zo kan het water niet in de vloer of tussen de voegen dringen.

6.  Meerlagig parket is duurzaam   

De toplaag van de meeste meerlaagse parketvloeren kan na verloop van tijd herschuurd worden. Als na een aantal jaar je smaak verandert, of als je de kamer in een nieuw jasje steekt, hoef je dus geen nieuwe vloer te plaatsen. Je kan de planken gewoon opschuren en een nieuwe afwerking geven. Zo gaat je vloer zeer lang mee.

7.  Gemaakt met respect voor de natuur

Bij meerlagenparket is de toplaag gemaakt van het superieur edelhout, zoals eik of tropisch hardhout. Voor de stabiliserende verstevigingslagen wordt gebruik gemaakt van houtsoorten die snel aangroeien. Daardoor garandeert Lalegno dat de impact op de natuur en het milieu zo klein mogelijk blijft.

8.  Eindeloze keuzemogelijkheden 

Meerlagig parket bestaat niet alleen in verschillende diktes, maar ook in verschillende breedtes, die vaak met elkaar te combineren zijn. Bovendien zijn er voor elk van de verschillende houtsoorten en houtsorteringen tal van prachtige behandelingen en afwerkingen mogelijk. Het resultaat varieert van zeer strakke designvloeren over tijdloos modern tot vloeren met klassieke landelijke charme. Keuze te over dus, aangepast aan iedere stijl.

9.  Parket met minimaal onderhoud

Volg je ons advies over bescherming, reiniging en onderhoud, blijft je parket langer als nieuw. Op onze website vindt je, naast algemene verzorgingstips, voor iedere vloer een gepersonaliseerde onderhoudsfiche.

 10. Meerlagig parket, ook voor een beperkt budget

Een meerlagig parket is er voor ieder budget. Informeer je over de kwaliteit en afwerkingsgraad in onze brochures, laat je inspireren door onze website of vraag een staal aan van je lievelingsparket. Een verkooppunt/verkoper bij jou in de buurt zet je ook graag op weg naar de juiste keuze voor jou.