Parket in de
badkamer

Een heerlijk lang bad of een snelle douche? Ook in de badkamer maak je het graag gezellig. Het is tenslotte de plek waar je de dag start en afsluit. Maar hout en vocht, is dat nu wel een goede combinatie? Als je deze 3 stappen volgt, zit je goed.

Image

1
Kies het juiste parket

Alles begint bij het selecteren van je parketvloer. Uiteraard speelt je favoriete interieurstijl een belangrijke rol. Om meerlaags parket op een duurzame manier te integreren in een vochtige ruimte zoals de badkamer, neem je deze vuistregels alvast mee in je overweging:

  • Meerlagenparket is stabieler dan een massieve houten vloer en is, door zijn opbouw, beter bestand tegen vocht.
  • Diep gestructureerde vloeren, zoals de gekliefde Barn-collectie van Lalegno, zijn minder geschikt, omdat zeep- en waterrestjes er makkelijker in blijven vastzitten en op termijn vlekken kunnen veroorzaken. Opteer dus voor een gladde vloer of een parket met een lichte borsteling.
  • Planken zonder groef of met een microvoegje voorkomen dat water tussen de naden blijft staan.
Image

2
Ga voor een professionele plaatsing

Parket plaatsen volgens de regels van de kunst is geen sinecure. Daarom is het een goed idee om een ervaren parketteur aan het werk te zetten. Die houdt rekening met specifieke aandachtspunten, zoals de juiste lijm en speciale afdichtingskit, de passende uitzetvoegen en een watervaste afdichting van alle naden.

Image
Image
Image

3
Waak over een goede vochtigheid

Een badkamer is een vochtige ruimte en dat is helemaal oké voor je parket, zolang je die vochtigheid onder controle houdt. Klinkt complex? Geen zorgen, met deze handige tips creëer je een goede vochtigheid en een fijne omgeving voor je parketvloer:

  • Combineer je parket met keramische tegels of leg een waterbestendig vloerkleed voor de badkuip of douche.
  • Veeg waterspetters meteen weg en laat natte badmatten of handdoeken nooit op je houten vloer liggen.
  • Behandel je parket geregeld met de waterwerende coating Unicare X-Matt. 
  • Met een kwalitatief verluchtingssysteem