Duurzaam parket
van Lalegno

Natuurlijke materialen toevoegen aan je thuis met respect voor de natuur? Het duurzaam parket van Lalegno is zorgvuldig samengesteld en geproduceerd met aandacht voor mens en milieu. Meer info over hoe we dit aanpakken, lees je hieronder.

CE-normen voor parketvloeren

Zowel op nationaal als internationaal niveau, worden strenge eisen opgelegd rond pijlers als veiligheid, gezondheid, milieu- en consumentenbescherming. Een van de meeste gekende binnen deze categorie is de CE-norm, meer bepaald EN 14342 voor parketvloeren. Deze norm eist dat parketvloeren minstens voldoen aan opgelegde voorwaarden rond brandreactie, formaldehyde-emissie en aanwezigheid van PCP. Lalegno liet dan ook zijn productgamma uitgebreid testen bij erkende labo’s, om zijn klanten een stevige garantie te kunnen bieden met betrekking tot bovenstaande pijlers.

Op vlak van binnenluchtkwaliteit, heeft EN-norm 16516 een leidende rol. Hiermee wordt de productie van VOS (vluchtige organische stoffen) gemeten. Met trots kunnen we melden dat onze Lalegno-vloeren met glans de test hebben doorstaan en zo voldoen aan onder meer de Belgische, Franse en Duitse standaarden.

Daar stopt voor ons het verhaal echter niet, want Lalegno voerde naast deze verplichte normen nog extra testen uit voor heel wat van het productgamma. Zo ben je zeker van een vloer die jarenlang zijn meerwaarde bewijst.

Hout van verantwoord bosbeheer

Een duurzaam parket van Lalegno is gemaakt van hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Dit bosbeheer wordt doordacht gepland en uitgevoerd, en is economisch rendabel op korte en lange termijn. Door hiervoor te kiezen, dragen we bij aan de biodiversiteit van het bos en houden we de draagkracht van het bosecosysteem mee in stand. Daarnaast houdt duurzaam bosbeheer rekening met het welzijn van de lokale bevolking en creëert het correcte en veilige werkomstandigheden.

Lalegno is al jarenlang FSC®-C095325 en PEFC/07-31-402 gecertificeerd, wat inhoudt dat Lalegno op vraag van de klant gecertificeerde vloeren kan aanbieden.