De soorten parket
op een rijtje

Fineer, massief of meerlaags parket. De geschikte houten vloer kiezen, is niet eenvoudig. Naast een groot aanbod aan houtsoorten, kleuren en afwerkingen, heb je deze verschillende technologieën. En daar begint je keuze.

Meerlaags parket 

Halfmassief of meerlaags parket bestaat uit verschillende lagen: een drager en een toplaag. De drager geeft dit soort parketvloer zijn stabiliteit, terwijl de toplaag de look van het parket toevoegt. De grote stabiliteit maakt deze houten vloer perfect te combineren met vloerverwarming. De 2- en 3-laagse varianten zijn evenwaardig qua kwaliteit.

Image
Image

Soorten meerlaags parket 

Meerlaags parket of ook gekend als halfmassief parket, wordt gekenmerkt doordat deze wordt opgebouwd door verschillende lagen: een drager en een toplaag. De drager zorgt voor de stabiliteit van het parket en de toplaag voorziet de look van het parket. Door de hoge stabiliteit van meerlaags parket is deze uiterst geschikt om te installeren met vloerverwarming.

Binnen het assortiment van meerlaags parket, heb je 2 soorten constructies, 2-laags en 3-laags. Tegenwoordig is er nog weinig tot geen kwaliteitsverschil tussen beide constructies.

Image

Massief parket

Massief parket bestaat, in tegenstelling tot meerlaags parket, uit slechts 1 houtsoort. Dit soort parket is niet compatibel met vloerverwarming. 

Image

Fineer parket 

Fineerparket combineert de look van meerlaags of massief met de prijs van laminaat. De houten toplaag is minder de 2 mm dik.