Hoe kan je het best
parket leggen?

Je hebt de parketvloer van je dromen gekozen. Nu rest enkel de plaatsing. Je kan een professionele plaatser inschakelen, maar met een beetje handigheid klaar je het klusje zo zelf. Twijfel je tussen een zwevende of gelijmde plaatsing om je houten vloer te leggen? Onze tips zetten je op weg.

Inhoud van deze pagina
Image

Zwevende plaatsing
 van parket

Je verwacht het al: bij een zwevende montage ligt de vloer los van de ondergrond. De planken klikken simpelweg in elkaar. Een zwevende vloer zal iets meer meebewegen en een holler loopgeluid geven – je kan wel een geluiddempende ondervloer toevoegen. Ook het rendement van je vloerverwarming gaat iets naar beneden. Tegelijkertijd is het met deze methode iets goedkoper en gemakkelijker om een plankenvloer te leggen. Bovendien is je vloer demonteerbaar.

Nog geen ervaring met houten vloeren leggen? Dan is dit misschien wel de juiste keuze.

Image

Je parketvloer
verlijmen

Op chape van hoge kwaliteit of een stevige ondervloer kan je een nieuwe parketvloer direct vastlijmen. Belangrijk daarbij is om de juiste lijm te kiezen en de juiste techniek te hanteren. Het verlijmen van een houten vloer vergt iets meer behendigheid, maar het eindresultaat loont. Doordat de verlijmde houten vloer en dekvloer 1 geheel worden, heb je bijna geen loopgeluid.
Kan je wat meer tijd vrijmaken om je parketvloer te leggen? Dan is een gelijmd parket een stevige optie.

Advies nodig of een professional inschakelen?