De akoestische panelen
monteren

Is de wand goed gereinigd en heb je oneffenheden verwijderd? Dan kan je de akoestische panelen bevestigen. Hier ontdek je precies hoe, in enkele eenvoudige stappen

1. De bevestigingslatten

De vilten Tocca Legno-panelen schroef je straks vast aan houten bevestigingslatten. Een net eindresultaat begint dan ook bij de zorgvuldige plaatsing van deze latten op de muur. Bevestig ze op 60 cm van elkaar. Dat laat ruimte voor minerale isolatiewol waarmee je geluidsklasse A bereikt.

Wist je dat je de akoestische panelen ook rechtstreeks op de muur kan schroeven of lijmen? Dan werk je zonder isolatiewol en zal je installatie slecht geluidsklasse D bekomen.

2. Isolatiewol

Vul de tussenruimte van je bevestigingslatten met isolatiewol van dezelfde dikte als je houten latten, idealiter 45 mm. Duw de wol tussen de latten en snij op maat met een stanleymes.

3. De akoestische panelen van Tocca Legno

Maak elk akoestisch paneel met schroeven van 35 mm vast aan de bevestigingslatten. Hiervoor boor je door het vilt. Bij de PET-panelen kies je de kleur van de schroeven in functie van je paneel. Voor de houten panelen adviseren we zwarte schroeven, zo’n 15 per paneel.

De houten panelen hebben een zijde met vilt en een met lamellen. Monteer je ze in het verlengde van elkaar, leg de viltzijde van het ene paneel dan telkens gelijk met de lamelzijde van het volgende, met een tussenruimte van ongeveer 12 mm als voeg.

4. Het laatste paneel plaatsen

Geen enkele muur is gelijk. Het is dus goed mogelijk dat je op het eind van de wand het laatste paneel op maat moet zagen om op de precieze breedte van de muur uit te komen. Omdat Tocca Legno inzet op gebruiks- en onderhoudsgemak, is ook dat zo gebeurd:

  • PET-panelen snij je eenvoudig bij in hoogte en breedte met een mes.
  • Houten panelen bijsnijden? Pas de breedte aan door met een mes de gewenste latten af te snijden doorheen het vilt. Om de hoogte van een paneel aan te passen gebruik je een (cirkel)zaag.

Vervolgens bevestig je dit eindpaneel op dezelfde wijze als de overige Tocca Legno-panelen aan je wand.

5. Instructies

Hoe je jouw panelen plaatst, lees je stap voor stap in de uitgebreide installatie-instructies. Download ze hier:

Tocca legno handleiding

Installatie aan het plafond 

Transformeer jouw ruimte met de installatie van ons Akoestisch Uni Pet Paneel aan het plafond. Dit innovatieve paneel verbetert niet alleen de esthetische aantrekkingskracht van je interieur, maar pakt ook akoestische zorgen effectief aan. Verhoog de sfeer in jouw omgeving met een naadloze mix van stijl en geluidsabsorptie. Vertrouw op ons voor een moeiteloze en stijlvolle oplossing voor jouw akoestische behoeften. Ontdek de perfecte harmonie tussen design en functionaliteit met ons Akoestisch Uni Pet Paneel vandaag nog.

Installatie tegen de muur 

De akoestische panelen kunnen tegen de muur gemonteerd worden met een snel uithardende lijm die gebaseerd is op MS polymeer. om een naadloos resultaat te garanderen, moet de wand effen en loodrecht zijn.