5 legpatronen voor je parketvloer

De interieurwereld staat niet stil. Dat vertaalt zich ook in de diverse legpatronen voor parketvloeren. Doorheen de geschiedenis ontstonden verschillende stijlen, geïnspireerd door gebeurtenissen en geïntroduceerd door interieuriconen. Het assortiment van Lalegno speelt met gerichte productgroepen in op deze patronen.

Image


Parket in stroken

Strokenparket blijft een van de populairste vloerbedekkingen. Wie de charme en natuurlijke uitstraling van hout optimaal wil benutten, legt met dit patroon de nadruk op de houtstructuur. Doorheen de jaren evolueerden de productiewijzen en daarmee ook de variaties binnen dit segment. Lange, korte, smalle of brede stroken? In de lengte, breedte of zelfs diagonaal gelegd? Of waarom niet diverse breedtes van planken variëren? Laat je creativiteit de vrije loop. 

Image

2
Visgraatparket

Een visgraatparket is meer dan lukraak korte plankjes tegen elkaar leggen. Alle delen van een visgraatvloer zijn geconnecteerd en vormen samen 1 geheel. De kopse en de lange zijdes worden haaks op elkaar gelegd in een hoek van 90°. Het patroon doet denken aan de graten van een vis, vandaar de naam. Het assortiment visgraatparket van Lalegno maakt het plaatsen van dit type vloer een stuk toegankelijker. Voor spraakmakende resultaten.

Image

3
Hongaarse punt

Bij een Hongaarse puntparket worden de planken onder een hoek van 45° geplaatst, aaneensluitend aan de bovenzijde. Dit legpatroon wordt soms verward met een visgraatparket, maar is een variant met een geheel aparte uitstraling en een strakke, rustige look door zijn afgeschuinde kopse kanten.

Image

4  
Versaillesparket

Als een vloer in het paleis van Versailles ligt, dan moet die wel tijdloos en stijlvol zijn. Geen wonder dus dat het patroon ook elders opduikt. Deze ambachtelijk legwijze bestaat uit geometrische patronen in vierkante vlakken. Lalegno levert de Versailles-motieven voorgelijmd op vierkanten van 80 op 80 cm, voor een gemakkelijke plaatsing.

Image

5  
Kubuspatronen

Een 3D-effect creëren met meerlagenparket? Dat doe je met een kubuspatroon. Een correcte start van een kubusvloer is cruciaal voor een hoogwaardig eindresultaat. Bij Lalegno bestaat 1 kubus uit 3 kleine delen. Met gegarandeerd een unieke uitstraling van je interieur.