Alles over parket

Goed geïnformeerde mensen zijn tevreden mensen.
Daarom kom je hier alles te weten over parket in het algemeen en over de mooie Lalegno parketvloeren in het bijzonder. Je ontdekt hier niet alleen onze mooie collecties en afwerkingen, maar ook alle praktische en technische informatie rond hout en parket wordt haarfijn uitgelegd.

VOC-emissie: A+

Vrij nieuw in de CE-normering is de aandacht voor VOC-emissies, de uitstoot van vluchtige organische componenten die het gezonde binnenklimaat van woningen kunnen beïnvloeden. Het probleem van de VOC-uitstoot is dan ook pas recent ontstaan, door onze zorg voor energiebesparend en milieuvriendelijk bouwen. 

VOC is de verzamelnaam voor een heleboel stoffen die in alle materialen in onze omgeving aanwezig zijn en die makkelijk verdampen. Die stoffen zelf zijn niet nieuw, ze zijn er altijd al geweest. Doordat we tegenwoordig bij het (ver)bouwen echter zoveel mogelijk vermijden dat lucht ongecontroleerd naar binnen of naar buiten gaat, blijven die VOC’s veel langer dan vroeger in onze woning hangen. Van sommige van deze stoffen (vb. formaldehyde) is bekend dat zij schadelijke effecten op de menselijke gezondheid kunnen hebben.

Die VOC’s kunnen vrijkomen uit bepaalde vernissen, lijmen of afwerkingsproducten. Daarom is het heel belangrijk om bij de plaatsing en de afwerking van uw parketvloer de ruimte goed te verluchten.

In Europa bestaat er nog geen uniform testsysteem om de uitstoot van VOC’s te bepalen. Lalegno liet haar producten echter testen in Duitsland en Frankrijk, twee pioniers op het gebied van VOC-uitstoot. Aangezien wij bij de productie van onze vloeren enkel gebruik maken van lijmen en afwerkingsproducten met zeer lage emissies, behaalden onze vloeren in Duitsland het Ü-Zeichen van DIBt en werd in Frankrijk het A+ - label toegekend.