Alles over parket

Goed geïnformeerde mensen zijn tevreden mensen.
Daarom kom je hier alles te weten over parket in het algemeen en over de mooie Lalegno parketvloeren in het bijzonder. Je ontdekt hier niet alleen onze mooie collecties en afwerkingen, maar ook alle praktische en technische informatie rond hout en parket wordt haarfijn uitgelegd.

Houtsorteringen

Parket is een product van de natuur. Elke plank is uniek en dat is nu precies de keuze die jij maakt als je kiest voor een echte houten vloer. Verschillen in kleur en structuur zijn een uitdrukking van de eigenheid van elke parketvloer.

Toch wordt het hout dat wij voor Lalegno-parket gebruiken op basis van een aantal kenmerken in verschillende sorteerklassen ingedeeld. Hier verneem je alles over onze houtsorteringen.

AB

Hout van de hoogste kwaliteitssortering, kans op kleine knoopjes, spintvrij. Lichte kleurverschillen mogelijk.

ABC

Zowel hout uit categorie AB als uit categorie C. Hier en daar kleine knoopjes zichtbaar waardoor het parket strak, maar natuurlijk oogt.

ABCD

Mooie mix van hout uit ABC en CLASSIC-sortering, met lichte kleurverschillen en af en toe een  knoop. Zonder hartfouten en met mogelijkheid op beperkt kantspint.

CLASSIC-A

Rustieke sortering met mooi afgewerkte knopen en lichte kleurverschillen, Zonder hartfouten en met mogelijkheid op beperkt spint.

CLASSIC-B

Knopen en scheuren zijn toegestaan, beperkt kantspint toegestaan.

HOME

Eik met kans op kleine knoopjes en natuurlijke, lichte kleurverschillen. Bijgewerkt spint dat één wordt met de plank, gefixeerd door de afwerking.